Hexa

Latrudas Haunting Heritage


(Lovahagens Fahrenheit - Latrudas Glorified Money Drain.)


Til daglig kalt Hexa. Født 03.02.2018. Stamtavle hos Ingrus. Bernergarde-ID: Kommer


Hexa, mitt lille mirakel, som ikke skulle vært unnfanget og ikke levd opp. Likevel er hun her, vital og herlig. Hennes gamle pappa hadde dessverre altfor dårlig sæd til at veterinæren trodde det kunne bli valper, men jaggu ble det tre valper (og to dødfødte) - som alle tre var så små at jeg ikke trodde de ville kunne leve opp. Men de har motbevist alle dystre tanker, og lever lykkelig blant oss.


Glorai var valpen jeg så gjerne ville beholde, men ikke kunne, så jeg skulle slettes ikke la sjansen gå fra meg nå - en datter skulle bli igjen i heimen. Det ble kjapt klart at det måtte bli Hexa.


Hverdagsnavnet hennes er en oppkalling etter oldemor X'en - og til de som synes synd på valpen som må ha et slikt navn, så må jeg få si at for meg er ei heks ei sterk, vis, selvstendig, ressurssterk, intelligent, misforstått og undervurdert kvinne. Ikke det verste en kan kalles opp etter, spør du meg. Stamtavlenavnet er forhåpentligvis en profeti - kanskje kan noe av det gode fra Hexas forfedre komme fram gjennom henne, leve i henne?


Hexa er av den typen som vil trenge mye tid på å utvikle seg ferdig eksteriørt - det så jeg også hos hennes mamma Gloria, og det har i grunnen vært tilfelle for flere av hennes slektninger. Hexa fikk derfor med seg så mange valpeshow som mulig, hvilket jeg alltid gjør for å få med den sosialiserings- og treningsbiten. Og deretter tok hun en lang pause fra utstillingsringen, før hun 15-16 måneder gammel fikk et par opptredener på et par spesialer i unghundklasse. Det er veldig hyggelig å stille på spesialer, og Hexa fikk derfor bli med nå som hun var gammel nok til å gå i unghund siden Sillamäe gikk i juniorklasse. Vi får se om Hexa skal stilles noe mer i år, eller om vi drøyer litt til. 


Hexa er røntget fri for HD og AD, noe også hennes to kullsøsken er, så foreløpig ligger det godt til rette for at Hexa kan føre Latruda-generasjonen videre. Men det er ingen hast, først skal hun gå MH, ta noen flere helsetester, og vokse på seg så hun faktisk er moden for en eventuell morsrolle.


Om hun ikke er en eksteriør stjerne, så er hun en kommende stjerne på andre arenaer. Hun har virkelig arvet den herlige arbeidskapasiteten og -lysten jeg hadde i hennes oldemor, mormor og mor - jeg tror faktisk Hexa kan bli en enda bedre bruksberner enn de var, bare jeg passer på å trene henne riktig. Jeg ser mye av formødrende i henne, samtidig som Hexa også er helt seg selv og annerledes nok til at vi fremdeles lærer å jobbe sammen. Men jeg ser potensialet, og vi storkoser oss sammen med lydighetstrening. Hun er en miljøsterk og nysgjerrig hund, leken og kontaktsøkende, har god utholdenhet og arbeidsmoral. Jeg gleder meg til å se hva vi to kan få til sammen!