Årsoppsummeringer

2016

Det er en sann glede å oppsummere 2016. Selv om vi har hatt vår andel av sorger, utfordringer og uventede komplikasjoner, så vil jeg likevel regne 2016 som et eventyrlig og magisk år. Det var et år hvor jeg tok en del sjanser og virkelig trodde på meg selv, og fikk betalt for det.


CIB RL1 Latrudas Foenix From the Ashes (Se Fin Ch. Berntiers Opus One - JWW-08 Nord.JW-08 BH Xkumle X-Faktorer av Hiselfoss) var kilden for noen ambisiøse og ville drømmer dette året, og jeg er fremdeles i syvende himmel etter at hun fikk sitt internasjonale utstillingschampionat i september etter å ha vunnet tre CACIB på syv dager i Kroatia og Ungarn - det er hva jeg kaller et hat-trick! Hun vant også cert i Kroatia, Ungarn og Norge, og er kvalifisert for Crufts 2017. Vi klarte også å dra i land tittelen i rally-lydighet klasse 1, mens i lydighet - som hadde fjerdeprioritet i år - ble hun nummer tre på raseklubbens mestvinnendeliste i klasse 1. Hun vant klubbmesterskapet i lydighet klasse 1 under pinsetreffet i mai. For 2017 er vårt eneste håp og ambisjon for Foenix at hun skal kunne gi meg det H-kullet hun så tragisk mistet i løpet av påsken.


Goldbear's Adam Lambert (CIB JoyEurope vant' Stokerybos - Xantran Endearing Eudoxia) har også hatt et fantastisk år. Han debuterte ikke i junior før i mai, da han var 13 måneder gammel, fordi jeg var for opptatt med kull-dramaet til å klare så mye annet. Til tross for hans forkortede sesong og unge alder, har han likevel klart å klatre til en 12.-plass på raseklubbenst mestvinnendeliste, blant 48 hannhunder. Kun plasseringer i beste hannhundklasse gir poeng til mestvinnendelista, så mange av hans store klasseseire og andre viktige resultat teller dessverre ikke på lista. Han har fått de to småcertene som han har lov til å få i Norge, samt et cert i Unarn, junior-cert i Kroatia, og han er kvalifisert for Crufts 2017.

Toppen av kransekaka er at han ble røntgenfotografert på hofter og albuer på sin ettårsdag, med A i alle fire hjørner som resultat, og 17 måneder gammel fullførte han en meget fin mentalbeskrivelse. Han ble på slutten av året også alvsklarert i henhold til raseklubbens retningslinjer for avl.


Latrudas Get Lucky (Kjær's Fernando - CIB RL1 Latrudas Foenix From the Ashes) har hatt en lei tendens til å riste av seg all pels når jeg har tenkt på å stille henne, og hun endte med en eneste utstillingshelg, i juni, og da var hun uanstendig naken - men likevel klarte hun å løpe seg til et cert, og ble med det avlsklarert i henhold til raseklubbens retningslinjer for avl.


I januar kom røntgenresultatene for hele G-kullet, og jeg er så stolt og lykkelig for at trieon fikk 12 A'er som resultat. I mai gikk hele kullet mentalbeskrivelse av hund 17 måneder gamle, og det er så mange gode kvaliteter i dette kullet, selv om de kroppslig modnes sent. Jeg gleder meg til deres framtid, og håper at i hvert fall en av jentene kan bli en del av mine avlsplaner.


Jeg forventer ikke at 2017 skal kunne overgå dette, men jeg skal likevel gjøre mitt beste for å forsøke og å ha gøy mens vi holder på, være tro mot meg selv og mine verdier, og fokusere på de gode tingene i livet etter et tøft år på privatplanet.


Tusen takk til dere som har vært en viktig og verdsatt del av 2016!