Glam

RL1 Goldbear's Adam Lambert


(Ch. JoyEurope van't Stokerybos - Xantran Endearing Eudoxia)


Til daglig kalt Glam. Født 15.04.2015. Stamtavle hos Ingrus. Bernergarde-ID: 132542


August 2015 trosset jeg vannskrekken min, og satte meg på ferga til Finland for å hente hjem bursdagsgaven fra meg til meg. Jeg visste nøyaktig hva jeg ønsket meg det året - en finsk fluffball!


Glam er selvfølgelig oppkalt etter en av mine favoritt-entertainere.


Da jeg så at Kirsi hadde gjort denne kombinasjonen, visste jeg at dette ville jeg ikke gå glipp av. Stamtavla var spekket med hunder jeg har fulgt over tid og ønsket å få med i mitt avlsprogram. Og jeg var heldig nok til å få løfte om en valp. Jeg hadde egentlig ønsket meg tispe, men det kom ikke nok, og dermed fikk jeg tilbud om hannhund. Jeg nølte ikke, men innstilte meg på å bli hannhundeier igjen. Da jeg kjøpte X'en i 2007 sto jeg egentlig på venteliste for hannhund, men det kom ikke nok - og gikk det kjønnsbyttet bra, skulle jeg da klare det en gang til.


Ventetiden før Glam kunne komme hjem var ekstra lang, i og med importreglene. Jeg skylder Kirsi Kultavuori og Anna Mansoniemi stor takk for at de tok så godt vare på ham i to ekstra måneder! Takket være deres hyppige oppdateringer følte jeg at jeg hadde et godt inntrykk av hva slags valp som ventet meg.


Det er en kjensgjerning at jeg ønsker meg noe mer enn en turkompis og varmepute når jeg innlemmer et nytt medlem i flokken. Glam er fremdeles ung, men han har allerede oversteget mine forventninger. Jeg kunne skrevet langt om hvor kjapt han krøp inn i hjertet mitt, og hvor begeistret jeg er for ham.


Han var en laidback, trygg, rolig og ukomplisert valp som møtte alt nytt med stø pote og nysgjerrig sinn. Han har fortsatt oppveksten som en enkel og ukomplisert fyr, snill som dagen er lang, og overbevist om at verden er hans lekeplass.   Han er selvstendig,  nysgjerrig på det meste, og som lydighetshund  lærer han meg nye metoder for å få fram kontakt, motivasjon og konsentrasjon. Han er fremdeles en kul fyr,  innmari laidback og trygg  i alle nye situasjoner, men også en klovn som finner på ting som får meg til å le, og  alltid klar for noe moro.


Han passer meg som hånd i hanske, og ville vært et verdifullt tilskudd i livet mitt bare fordi han er den han er, men jeg er også så heldig at han er avlsklarert i henhold til raseklubbens retningslinjer for avl, og jeg håper derfor at han kan  bidra i framtidige avlsplaner hos oss. Han har en mentalitet jeg gjerne vil se videre, han har  en stamtavle spekket med krem-hunder, og eksteriørt har han mange kvaliteter jeg trenger for å oppveie feil hos mine tisper. Som en  aktet rasespesialist sa om ham: Endelig en berner som har de rette proporsjonene, og ikke er for lang eller lavstilt. Videre er han maskulin uten å bli tung, og hodet er velskåret med et sterkt og mildt uttrykk, stramme øyelokksrender og lepper. Han er moderat vinklet, som rasen skal være, og har en fantastisk pels  det er langt mellom hver gang jeg ser.


Han fikk meg seg flere valpeshow, med en fjerdeplass i gruppa som beste resultat. Jeg er også stolt over hans andreplass i klassen på den store rasespesialen i forbindelse med EDS september 2015. Hans debut i juniorklassen kom sent, fordi jeg trengte en pause fra utstillingslivet - men han tok fort igjen det tapte, og var fullcertet 14 måneder gammel.


I 2016 endte han som nummer 12 (av 48) på raseklubbens mestvinnendeliste for hannhunder, og det er kjempegodt jobba med tanke på hvor kort utstillingssesong han fikk det året. Han vant klassen sin på spesialene arrangert av avdeling Vestfold i mai og avdeling Hedmark i august - flotte resultat jeg gleder meg over selv om de ikke ga poeng til mestvinnendelista. I tillegg til de to norske småcertene han har lov til å ta, har han også juniorcert fra Kroatia, cert fra Ungarn, cert fra Estland, og var kvalifisert for Crufts 2017.


Han har brukt litt mer tid på å bli konkurransehund enn jeg er vant til - det tar tid for store gutter å bli moden mann, men han har så langt bronsemerket i lydighet og mellomtittel i rallylydighet klasse 1.


På sin ettårsdag ble han røntgenfotografert - jeg klarte ikke å vente lenger. Gleden var stor da resultatet kom tilbake med fire fine A'er. Han har også sendt spytt og blod til Antagene i Frankrike, og er normal homozygot (ikke bærer, ikke affisert) for vWD1, DM-sod1a og DM-sod1b. Han er også SH pre-testet. 17 måneder gammel gikk han en av de bedre MH'ene jeg har sett, hvor han virkelig fikk bevist sitt åpne sinn, sine kjappe avreaksjoner og avbalanserte reaksjoner.


24. oktober 2017 ble han far til kennel Goldbear's E-kull (mor: Goldbear's Bridget Jones); to hannhunder og tre tisper.


Jeg gleder meg til å se hva framtiden med Glam kan bringe!